Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Login:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Nová registrace
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Ara zelenokřídlý

papoušek
Český názevAra zelenokřídlý
Latinský názevAra chloroptera
TřídaPtáci (Aves)
ŘádPapoušci (Psittaciformes)
ČeleďPapouškovití (Psittacidae)
RozšířeníSever a střed Jižní Ameriky
BiotopTropické lesy
PotravaŽiví se semeny, plody, květy a ořechy
Způsob životaAry tvoří páry, které žijí v hejnech.
RozmnožováníSamice snáší 3 bílá vejce. Inkubační doba trvá 23 - 27 dní.

Zajímavosti

Pojídají hlínu pro neutralizaci kyselin z ovoce. Svým silným zobákem dokáží snadno rozlousknout oříšky. Dožívají se až 80 let. Rozpětí křídel může mít až 120cm. Je druhým největším papouškem. Prvenvství drží Ara hyacintový (Anodrochynhus hyacinthinus).

Fotografie